Crema de Zahar Ars

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar (pentru caramel)
  • 7 linguri zahar pentru crema
  • 1 litru lapte (3, 5 %)
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita mai inalta (c. c. a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta crapa.

Intre timp se prepara compozitia, se bat ouale bine cu zaharul, se adauga laptele si esenta de vanilie.
Apoi se rastoarna compozitia in cratita cu caramel.

Se aseaza cratita intr-o tava in care se pune apa cat sa acopere jumatatea cratitei, si se da la cuptorul preincalzit.
Este gata in aproximativ 45 - 50 min. Cand crema prinde o culoare caramizie deasupra (se rumeneste) si se incheaga.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se scurge usor caramelul din cratita, se desprind usor marginile cremei cu ajutorul unui cutit, se rastoarna crema intr-un platou (print-o miscare rapida de rasturnare, cu ajutorul platoului deasupra cratitei).

La final se toarna caramelul peste crema si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paine pufoasa de casa

O reteta foarte buna pentru o paine pufoasa si rapida.

Paine pufoasa de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj