Cozonaci Pufosi (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 40-50 gr drojdie proaspata
  • 9 linguri zahar
  • circa 100gr margarina
  • 4-5 linguri ulei floarea soarelui
  • lapte soia am pus circa 2 cani (400-500 ml) depinde si de faina
  • coaja de la o lamaie rasa
  • vanilie
  • esenta rom
  • o lingurita rasa sare
  • un plic sofran
  • Umplutura nuci macinate amestecate cu cacao
  • esenta rom
  • zahar
  • si un pic de lapte soia ca sa devina mai lichida
  • toate le-am pus din ochi si dupa gustul meu

Mod de preparare

Am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar, am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult, 5 minute, am lasat mai moale aluatul.

Se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent, se fac cozonacii si ce-i mai important, am vazut eu, sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora, se coc la foc mderat, proba cu scobitoarea, deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia (nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai crec bine, se ung cand sant aproape gata)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Daca tot este dezlegare la peste, am adus si eu un preparat cu peste, simplu si usor, asa ca de vara ;)

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj