Cozonac Moldovenesc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 2 kg faina
  • 250 gr ulei
  • 350 gr zahar
  • 100 gr drojdie
  • 8 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 3 lingurite razatura lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 500 ml lapte dulce
  • 500 ml lapte batut
  • 1 lingura margarina
  • 1 sticluta esenta rom
  • UMPLUTURA:
  • 8 albusuri
  • zahar
  • nuca macinata
  • cacao
  • 1 sticluta esenta rom

Mod de preparare

Se opareste faina cu putin lapte fiert si se lasa sa se racoreasca. Se pune un galbenus de ou, putin zahar apoi drojdia dizolvata in lapte caldut. Se lasa la crescut maiaua de trei ori.

Maiaua, faina, zaharul dizolvat in laptele ramas, sarea dizolvata in restul galbenusurilor, laptele batut, mirodeniile, uleiul si margarina, se framanta foarte bine. Se lasa la dospit de trei ori.

Se intind foi care se ung cu umplutura obtinuta asfel: albusurile batute spuma se amesteca cu zahar, nuca macinata, cacao, esenta de rom.

Se ruleaza cozonacii , se ung deasupra cu galbenus de ou si se coc la foc mderat.

Se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cuburi "Kinder Pingui"

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

Cuburi "Kinder Pingui"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj