Cozonac

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kag faina
  • 1 l lapte
  • 330 gr zahar
  • 500 ml ulei
  • 8-10 oua
  • 2 cuburi drojdie
  • cacao
  • scortisoara
  • esenta rom
  • coaja lamaie si portocala
  • 400 gr nuca
  • 300 -400 gr rahat
  • preferential stafide

Mod de preparare

Se pregateste maiaua
Intre timp separam albusurile de galbenusuri, incalzim laptele cu zaharul + coaja de lamaie si protocala
Se incorporeaza maiaua in faina, adaugam laptele cu zaharul si galbeneusurile frecate cu o lingurita sare.
La final framanatam adaugand treptat uleiul.

Se lasa la crescut 1,5 - 2 ore

Se pregateste umplutura
Albusurile se fat spuma cu 100 gr zahar, apoi se adauga cacao, scortisoara, esenta si 200 gr nuca macinata
se taie rahatul fasii iar restul de nuca se zdrobeste cu sucitorul

Dupa ce compozitia a crescut, se portioneaza in 8 bucati (cate doua pentru fiecare cozonac)
Se ruleaza apoi si se pune in forma de cozonac.
Se coace aproximativ 40 min.


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.