Topiti untul la bain-marie (obligatoriu!), apoi lasati sa se raceasca.
* Daca topiti untul direct pe flacara aragazului sau in cuptorul cu microunde, aluatul isi schimba consistenta.
Amestecati-l cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, iaurtul si sarea. Daca aluatul obtinut este mai moale, adaugati inca 1- 2 linguri de faina. Folositi imediat aluatul!
* Coca nu trebuie lasata sa stea pentru ca isi schimba consistenta.
Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de aproximativ 0, 5 cm grosime, pe planul de lucru usor infainat. Taiati cercul cu o rotita sau cutit ascutit in 4 parti egale, obtinand astfel 8 triunghiuri.
Puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecaruia si rulati aluatul dinspre partea mai lata spre varf.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cornuletele sunt coapte si se rumenesc discret.
Tavaliti-le imediat, cat sunt fierbinti, prin zahar pudra vanilat.
Serviti-le calde sau reci. Sunt delicioase in ambele variante.
Pregatite in timp record, aceste cornulete delicioase si super fragede, satisfac urgent pofta si pretentiile oricarui gurmand de ceva dulce…In plus, te scot oricand din impas, cand problema principala este lipsa de timp…
Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti