Cornulete cu rahat

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 300 gr rahat
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute.Separat amestecam restul de apa si uleiul.
Intr-un vas mai inalt punem faina, praful de sare, maiaua si uleiul si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute pana isi dubleaza volumul.Intindem o foaie subtire pe care o taiem in triunghiuri sau dreptunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi o bucata de rahat si rulam.Tapetam o tava de copt cu hartie cerata si punem cornuletele.Coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra.Calde le pudram cu zahar pudra.Sunt foarte, foarte fragede.
Putem servi cornulete simple,sunt foarte fragede,dar in zilele in care nu tinem post le putem servi alaturi de o cana cu lapte.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...