Cornulete cu rahat

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 linguri mari de untura curata, scoasa din frigider
  • - 3 galbenusuri de ou
  • - 100 ml. lapte dulce, rece de la frigider
  • - faina de grau cat sa faceti un aluat fraged suficient de tare (mie mi-a mers cam 700 gr. de faina)
  • - 100 gr. zahar pudra
  • -300 gr.rahat,
  • - 1 ou
  • - 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune intr-un vas, untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin, si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul, pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il framantam. Facem aceasta operatiune de cateva ori. Apoi, punem aluatul in frigider la rece pentru cateva ore.
Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati, cam cat un ou de mare, il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul. Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
Vom aseza in partea mai lata, o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf. Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata, scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste cornulete. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu lamaie

Am vazut aceasta tarta la Miha, doar ca eu am adaugat si niste almette in crema, n-am avut decat doua lime mai maricele ( in...

Reteta de tarta cu lamaie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj