Se pune intr-un vas, untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin, si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul, pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il framantam. Facem aceasta operatiune de cateva ori. Apoi, punem aluatul in frigider la rece pentru cateva ore.
Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati, cam cat un ou de mare, il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul. Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
Vom aseza in partea mai lata, o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf. Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata, scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste cornulete. Pofta buna!
Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti