Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 ml vin
  • 500 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (1150 g)
  • 400 g gem de prune
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel se obtine un cornulet. Se continua asa pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete.
Cornuletele calde se dau prin zahar pudra.
Cornuletele sunt mai bune dupa 2-3 zile de cand au fost preparate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj