Clatite Inspumate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta este un hibrid intre clatitele spumante ale bunicii mele si clatitele prezentate de o anumita distinsa doamna
  • din alte vremuri si alte spatii virtuale Avem nevoie de clatite
  • crema de nuca si bezea 6-8 clatite
  • Crema de nuci
  • 2 pahare nuca prajita macinata
  • 1 pahar stafide inmuiate in rom
  • 1 pahar zahar
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pahar lapte cald
  • Razatura de lamaie
  • 400 gr smantana
  • 3 ling zahar pudra
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 ling zahar praf
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Nu povestesc clatitele, cred ca oricine le stie a face (3 linguri de faina pt fiecare ou, 1/2 pahar lapte, aproximativ)

In timp ce coca de clatite se odihneste cele 30 de minute cuvenite, facem crema de nuca: prajim nuca, o dam prin masina si-o asezonam cu zahar, razatura de lamaie, stafidele umflate de rom si scurse, oua, toate astea amestecate cu lapte cald.

E timpul sa lasam la odihnit crema de nuca si trecem la prajit clatitele. Cand am terminat...

... umplem clatitele cu crema de nuca si facem niste "sarmale sau bigudiuri", le asezam intr-un vas termorezistent si le innecam in sosul de smantana: amestecam smantana cu zahar + zahar vanilat + galbenusurile, punem vasul/bolul pe abur si-l aducem la punctul de fierbere, turnam peste clatitele facute sarmale si dam la cuptorul preincalzit, timp de 20 - 30 minute.

Iarasi... timp in care... batem albusurile care ne-au ramas, cu zaharul pudra si cel vanilat, adaugam la capat o lingurita de amidon (bezeaua ramane gumoasa in interior si scortoasa la exterior, nu "cade" la copt), scoatem vasul din cuptor si asezam frumusel spuma; mai dam la cuptor pana prind culoare crestele ce-am facut sau n-am facut frumos...

Ornam cu fasioare de coaja de lamaie (doar partea galbena a cojii, nu si partea alba - care este amara) imediat ce le scoatem din cuptor si sunt inca fierbinti.

Eu am facut acest dulce la cuptorul electric cu convectie dar in mod obisnuit se face la cuptorul conventional, traditional, cine / cum are...

Racim si abia apoi taiem.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj