Clatite `Gundel`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 buc clatite dulci (adica in compozitie punem si zahar )
  • Umplutura:
  • -200 grnuca macinata
  • -o mana de stafide
  • -100 gr zahar
  • -2 pachete zahar vanilat
  • -coaja razuita de la o jumatate de lamaie
  • -o sticluta de esenta de rom
  • -100 ml lapte

Mod de preparare

Amestecam intr-o cratita nuca, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, stafidele si esenta de rom.

Adaugam laptele si doua linguri mari de visine desamburite si punem totul la fiert la foc mic amestecand in continu pana se ingroase comp. Asa trebuie sa arate la final . Se umple clatita cu compozitia si se impatura .
Se poate servi ornata cu glazura de ciocolata.zahar pudra si chiar cu frisca.

Dar ptr. a impresiona musafirii se poate servi si flambata.(se toarna un pic de rom pe clatita si se aprinde)

Pofta buna !

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...