Clatite de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aprox 10 bucati:
  • 200 g faina
  • 500 ml apa plata sau apa minerala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom sau orice arome va plac
  • 6 linguri de ulei
  • pentru umplut:
  • gem sau dulceata ulei pt prajit

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.

Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.

Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.

Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.

Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.

Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.

La final le umplem cu gemul/dulceata preferata.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...