Clatite de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aprox 10 bucati:
  • 200 g faina
  • 500 ml apa plata sau apa minerala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom sau orice arome va plac
  • 6 linguri de ulei
  • pentru umplut:
  • gem sau dulceata ulei pt prajit

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.

Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.

Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.

Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.

Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.

Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.

La final le umplem cu gemul/dulceata preferata.

Pofta buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte cu varza si carnati

Am salivat la fiecare reteta de placinte cu varza, postata, asa ca mi-am luat inima in dinti si le-am executat si eu. Am...

Placinte cu varza si carnati
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.