Clatite de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aprox 10 bucati:
  • 200 g faina
  • 500 ml apa plata sau apa minerala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom sau orice arome va plac
  • 6 linguri de ulei
  • pentru umplut:
  • gem sau dulceata ulei pt prajit

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.

Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.

Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.

Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.

Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.

Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.

La final le umplem cu gemul/dulceata preferata.

Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.