Clatite cu unt si miere de albine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 1 cescuta cu faina alba de grau
  • 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 3 cescute cu gris
  • 2 cescute cu lapte
  • o lingura cu ulei de nuci
  • un praf de sare
  • o lingurita cu parf de copt
  • o lingura cu drojdie uscata
  • apa cat cuprinde (atat cat sa obtinem textura specifica aluatului de clatite)
  • Pentru uns foile de clatite, avem nevoie de:
  • unt de buna calitate
  • miere de albine

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa.

Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia obtinuta, o turnam intr-o tigaie incinsa si coacem, pe rand, foile de clatite, fara a le intoarce insa. Le scoatem apoi pe un platou si le ungem cu unt si miere de albine dupa gust.

Se servesc cu pofta!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac cu mar si scortisoara

Este un cozonac pufos si foarte aromat datorita scortisoare in cantitate destul de generoasa. Este o reteta pe care am...

Cozonac cu mar si scortisoara
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.