Clatite cu unt si miere de albine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 1 cescuta cu faina alba de grau
  • 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 3 cescute cu gris
  • 2 cescute cu lapte
  • o lingura cu ulei de nuci
  • un praf de sare
  • o lingurita cu parf de copt
  • o lingura cu drojdie uscata
  • apa cat cuprinde (atat cat sa obtinem textura specifica aluatului de clatite)
  • Pentru uns foile de clatite, avem nevoie de:
  • unt de buna calitate
  • miere de albine

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa.

Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia obtinuta, o turnam intr-o tigaie incinsa si coacem, pe rand, foile de clatite, fara a le intoarce insa. Le scoatem apoi pe un platou si le ungem cu unt si miere de albine dupa gust.

Se servesc cu pofta!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...