Ingrediente
- Pentru compozitie avem nevoie de:
- 1 cescuta cu faina alba de grau
- 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
- 3 cescute cu gris
- 2 cescute cu lapte
- o lingura cu ulei de nuci
- un praf de sare
- o lingurita cu parf de copt
- o lingura cu drojdie uscata
- apa cat cuprinde (atat cat sa obtinem textura specifica aluatului de clatite)
- Pentru uns foile de clatite, avem nevoie de:
- unt de buna calitate
- miere de albine
Mod de preparare
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa.
Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia obtinuta, o turnam intr-o tigaie incinsa si coacem, pe rand, foile de clatite, fara a le intoarce insa. Le scoatem apoi pe un platou si le ungem cu unt si miere de albine dupa gust.
Se servesc cu pofta!