Clatite cu Banane, Mango si Nutella

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Face 8 clatite mici sau 4 mari
  • Pentru clatite:
  • 45 g unt nesarat (82%)
  • 250 ml lapte integral
  • un praf de sare de mare sau roz fina
  • 2 lingurite zahar nerafinat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 80 g faina de grau alba
  • 2 oua ecologice
  • Pentru umplutura:
  • nutella (preferabil de casa)
  • 2 banane taiate felii
  • 1 mango taiat felii
  • 150 ml smantana pentru frisca rece (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori)

Mod de preparare

Bateti frisca apoi puneti-o in frigider. Puneti untul, laptele, zaharul, sarea si extractul de vanilie intr-o cratita mica si incalziti la foc mic pana cand untul s-a topit. Intr-un blender puneti faina, ouale si amestecul din cratita.

Pulsati pana cand sunt toate bine inglobate. Incalziti o tigaie mica (cu diametru de 11 sau 12 cm; pentru clatite mici) apoi puneti un strat subtire de aluat distribuid acesta uniform. Depinde de tigaie si densitatea flacarei tineti aproximativ 1-2 minute (sau dupa plac) apoi inturnati-le pe cealalta parte.

Dupa ce sunt gata atunci calde ungeti cu nutella dupa plac, aranjati pe jumatate felii de banane si mango. Aduceti cealalta parte deasupra apoi impaturiti si aceasta astfel obtinand un triunghi. Serviti cu frisca deasupra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel

               ,,Reteta Romaneasca "...

Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj