Clatite cu Banane, Mango si Nutella

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Face 8 clatite mici sau 4 mari
  • Pentru clatite:
  • 45 g unt nesarat (82%)
  • 250 ml lapte integral
  • un praf de sare de mare sau roz fina
  • 2 lingurite zahar nerafinat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 80 g faina de grau alba
  • 2 oua ecologice
  • Pentru umplutura:
  • nutella (preferabil de casa)
  • 2 banane taiate felii
  • 1 mango taiat felii
  • 150 ml smantana pentru frisca rece (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori)

Mod de preparare

Bateti frisca apoi puneti-o in frigider. Puneti untul, laptele, zaharul, sarea si extractul de vanilie intr-o cratita mica si incalziti la foc mic pana cand untul s-a topit. Intr-un blender puneti faina, ouale si amestecul din cratita.

Pulsati pana cand sunt toate bine inglobate. Incalziti o tigaie mica (cu diametru de 11 sau 12 cm; pentru clatite mici) apoi puneti un strat subtire de aluat distribuid acesta uniform. Depinde de tigaie si densitatea flacarei tineti aproximativ 1-2 minute (sau dupa plac) apoi inturnati-le pe cealalta parte.

Dupa ce sunt gata atunci calde ungeti cu nutella dupa plac, aranjati pe jumatate felii de banane si mango. Aduceti cealalta parte deasupra apoi impaturiti si aceasta astfel obtinand un triunghi. Serviti cu frisca deasupra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.