Cheesecake cu Zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g zmeura (eu am cumparat congelata)
  • 600g branza dulce de vaci
  • 200g smantana
  • 6 linguri de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri de faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de biscuiti (dupa preferinta, mai dulci sau mai putin dulci, cu cacao, fara etc )
  • 200g unt
  • fulgi de ciocolata
  • un praf de jeleu

Mod de preparare

Biscuiti se sfarama de mana sau in robotul de bucatarie. Eu am folosit robtul de bucatarie pentru toata prajitura. Untul se topeste si se amesteca bine cu biscuitii sfaramati. Se intind uniform in tava presand cu mana. Se pune la cuptor pentru 10 minute la 150 de grad, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Branza de vaci se amesteca cu smantana, ouale, 4 linguri de zahar, 2 linguri faina, un praf de sare, esenta de vanilie. Se amesteca bine de mana sau la robot pana devine o pasta.

Se pune in compozitie jumatate din zmeura. Dupa preferinta se amesteca zmeura cu bobul intreg sau se pune la robotul de bucatarie si se zdrobeste. Eu am pus totul la robot si am obtinut o crema frumoasa roz.

Se pune pasta peste baza de biscuiti si se da la cuptor la 150g pentru 45 de minute. Se verifica din cand in cand. Cand e gata se scoate din cuptor si se la sa la racit. Apoi se toarna fulgi de ciocolata peste prajitura.

Restul de zmeura se pune cu 2 linguri de zahar si praful jeleu la fiert. Apoi se toarna peste prajitura si se intinde.

Se lasa la racit si apoi se pune la frigider pana a doua zii.
Atentie cand taiti feliile de prajitura, este un pic sfaramicioasa.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.