Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Baza:
  • 180 g biscuiti gen petit beurre (populari)
  • 180 unt
  • 1 ou
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura de faina
  • 120 gr zahar
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ornat:
  • 300 gr marmelada de afine sau fructe de padure, caise, piersici, prune (de preferat sa fie mai acrisoara)

Mod de preparare

Se mixeaza bine biscuitii pana devin ca un pesmet. Se amesteca cu untul topit pe baie de aburi sau microunde. Intr-o tava rotunda, diametru 22-24 cm tapetata cu hartie de cuptor, se pun biscuitii. Se niveleaza si preseaza uniform cu o lingura. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Pentru crema se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga ricotta, mascarpone, faina, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma albusurile si se adauga peste crema de ricotta si mascarpone. Se amesteca incet, pana se incorporeaza bine. Se pune crema peste stratul de biscuiti, se intinde bine pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incalzit, la o temperatura de 180°c, circa 30-40 minute, la zona din mijloc a cuptorului.

Cand crema de branza se vede intarita si de culoare galbui-aurie (posibil sa se crape putin) este gata si se scoate din cuptor. Asa calda cum este, se intinde marmelada uniform deasupra. Daca marmelada este mai tare, ca sa o intindeti mai usor, o puneti pe foc cu un strop de apa, asa se inmoaie putin.
Cand se raceste de tot, se conserva in frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore. Dupa acest timp se portioneaza si se serveste.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti