Pentru blat se pun biscuitii rupti in blender si se paseaza, la final se amesteca bine cu untul topit; dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 26cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar plat, apoi se lasa tava la frigider.
Intr-un castron se amesteca branza cu crema speculos, esenta de vanilie si untul de arahide, dupa omogenizare se adauga frisca rece de la frigider si se mixeaza bine totul.
La final se incorporeaza gelatina hidratata in 50 ml apa rece, apoi topita la microunde 3-4sec. Se amesteca totul bine cu o spatula si se rastoarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza suprafata si la frigider va sta 1h
In acest timp, se pune pe bain-marie frisca si ciocolata rupta amestecand mereu, la final dupa ce s-a topit ciocolata, se amesteca energic cu telul, dupa ce s-a racit putin, se rastoarna peste crema, se niveleaza suprafata apoi la frigider va sta 3-4h dar ideal ar fi pana a doua zi.
Se scoate cu atentie din forma, se pune pe un platou, se decoreaza cu biscuiti speculos sau dupa imaginatia fiecaruia, apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.