Cheesecake cu crema speculos fara coacere

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 300 g biscuiti Speculos (biscuiti cu scortisoara din comert)
  • 100 g unt topit
  • CREMA:
  • 500 g branza Mascarpone
  • 200 g crema speculos(din comert)
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 400 ml frisca lichida dulce
  • 1 plic foi de gelatina
  • GANACHE:
  • 200 ml frisca lichida dulce
  • 150 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru blat se pun biscuitii rupti in blender si se paseaza, la final se amesteca bine cu untul topit; dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 26cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar plat, apoi se lasa tava la frigider.
Intr-un castron se amesteca branza cu crema speculos, esenta de vanilie si untul de arahide, dupa omogenizare se adauga frisca rece de la frigider si se mixeaza bine totul.
La final se incorporeaza gelatina hidratata in 50 ml apa rece, apoi topita la microunde 3-4sec. Se amesteca totul bine cu o spatula si se rastoarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza suprafata si la frigider va sta 1h
In acest timp, se pune pe bain-marie frisca si ciocolata rupta amestecand mereu, la final dupa ce s-a topit ciocolata, se amesteca energic cu telul, dupa ce s-a racit putin, se rastoarna peste crema, se niveleaza suprafata apoi la frigider va sta 3-4h dar ideal ar fi pana a doua zi.
Se scoate cu atentie din forma, se pune pe un platou, se decoreaza cu biscuiti speculos sau dupa imaginatia fiecaruia, apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu cafea ,,Mocca,,

Tort cu cafea ,,Mocca,,
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj