Pentru inceput pregatim blatul:
Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.
Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale. Omogenizam bine totul si turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili de 22cm tapetata pe fund cu hartie de copt, iar pe margini unsa cu unt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Punem toate ingredientele intr-un bol marisor si mixam bine 2-3 minute la viteza medie pana obtinem o compozitie lichida si omogena.
Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de branza.
!!! Daca doriti ca blatul de ciocolata sa fie doar dedesupt, atunci trebuie lasat la cuptor 15-20 minute.!!!
Punem din nou tava in cuptor si lasam circa 50 minute la o temperatura de 150°C cu ventilatie. Compozitia cand este gata trebuie sa fie gelatinoasa deasupra.
Lasam tava in cuptor cu usa intre-deschisa pana se raceste complet.
Inainte de servire o puteti baga cateva ore la frigider si pudrata cu zahar pudra vanilat!
Am ajuns si la reteta cu numarul 500! Wow! Cat de departe imi parea :) Revenind, imi ramasese o bila de aluat de la placinta...
Tarta cu ciuperciO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura