Chec Zebra

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt sau margarina
  • 125 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 25 gr cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Topim margarina si apoi o lasam sa se raceasca. o mixam cu 100 gr zahar si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa.

Adaugam apoi ouale unul cate unul pe rand (amestecam bine dupa fiecare ou adaugat). Obtinem astfel o crema bogata. Adaugam putin cate putin faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Alternam cu 125 ml lapte.

Impartim aluatul in doua boluri. In unul din boluri adaugam cacaua, zaharul ramas si restul de lapte. Amestecam totul bine.

Intr-o tava pentru chec tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si presarata faina) punem cu ajutorul unuei linguri, pe rand din compozitia alba, apoi din cea neagra si continuam pana se termina tot aluatul.

Coacem checul pentru 20-30 minute in cuptorul incins in prealabil la 180 grade.

Lasam sa se raceasca si dupa preferinta se pudreaza cu zahar pudra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.