Chec Satirat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g unt sau margarina (eu am folosit Cremino, adica margarina ce contine 30% unt)
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1/2 ceasca cu lapte caldut
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 pachete zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacaua
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se freaca untul cu un plic de zahar vanilat si cu zaharul timp de aproximativ 30 minute, adaugand pe rand galbenusurile, apoi esenta de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, laptele si, la urma albusurile batute spuma cu sarea. Intr-un sfert din compozitie se adauga cacaua si romul si se amesteca cu grija.

Intr-o forma unsa cu unt si pudrata putin cu faina se toarna compozitia galbena, iar apoi cea cu cacaua, adancindu-se din loc in loc cu un cutit, pentru a se forma in interiorul checului un desen.

Checul se pune in cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Se lasa pana ce se raceste, dupa care se scoate din tava si se taie feliute subtiri.

Se serveste foarte bine langa o ceasca de cafea sau ceai.
Pofta buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj