Chec Pufos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -1 ½ lingurita praf de copt
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -1 varf de sare
  • -110 g unt, la temperatura camerei
  • -150 zahar
  • -2 plicuri de zahar vanilat sau 1 lingurita extract de vanilie
  • -2 oua
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • -150 g zahar brun
  • -75 g unt pt merisoare
  • -120 g merisoare proaspete sau deshidratate

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti la foc mediu, untul pentru merisoare, zaharul brun, merisoarele si lasati pana ce zaharul este topit si merisoarele inmuiate, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit.

Amestecati intr-un bol, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cu scortisoara si sarea.
Separat, mixati untul pana devine spumos, puneti zaharul, zaharul vanilat si mixati in continuare pana ce acesta este topit.

Adaugati pe rand cate un ou, mixand bine dupa fiecare, apoi faina, alternand cu smantana pentru frisca.
La sfarsit, incorporati si compozitia cu merisoare, amestecand usor cu o spatula.
Turnati intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade pana ce checul este copt si trece testul cu scobitoarea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.
Scoateti din forma si lasati la racit.

Serviti checul feliat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.