Chec Lucia (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g zahar pudra
  • -2 galbenusuri
  • -100 g unt
  • -100 ml lapte
  • -90 ml ulei
  • -300 g faina
  • -2 albusuri
  • -3/4 pachet praf de copt
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -50 g stafide
  • -100 g rahat
  • -1 lingurita rom

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile pana se albesc si devine cremoasa si se inglobeaza, incetul cu incetul in untul frecat.

Se adauga laptele si uleiul, praful de copt diluat in zeama de lamaie, romul, apoi faina, stafidele, rahatul taiat marunt si albusurile batute spuma.

Se coace intr-o forma tapetata cu unt si faina, in cuptorul incins, la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt si racit, se pudreaza cu zahar vanilat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj