Chec IV

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 6 oua
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar farin
  • 100 g stafide
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
  • 10 g coaja de lsmîie
  • 2 g bicarbonat
  • 2 ml oTet
  • 3 g sare

Mod de preparare

Margarina se bate cu 100 g zahar farin pina se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamiie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea unei creme. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga cca 75 g zahar, continuindu-se baterea pina se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat rahatul, stafidele si faina, amestecind pina la o perfecta omogenizare. Compozitia obtinuta se toarna in forme de chec unse cu margarina (ulei), tapetate cu hirtie alba sau cu faina, care se introduc in cuptor si se coc la o temperatura moderata.
Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hirtia si se pudreaza cu zahar farin.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...