Chec cu Smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • cacao

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri ... se bat galbenusurile cu zaharul si vanilia la mixer pana se topeste zaharul, se aduga cate putina smantana si se amesteca in continuare.

Separat se bat albusurile spuma, si se incorporeaza odata cu faina in galbenusuri ... se pune putin albus se amesteca apoi potina faina si se amesteca si tot asa pana la incorporarea tuturor ingredientelor.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec in care am pus hartie de copt ... mai lasam cateva linguri de compozitie in care punem cacao si o turnam peste cealalta in tava.

Se da la cuptor la 180 grade timp de 25 minute ... se incearca cu scobitoarea daca este gata, daca nu, se mai tine in cuptor pana se coace.
Se serveste caldut cu inghetata deasupra!
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...