Chec cu morcovi , nuci si merisoare

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250 g faina
  • - 50 g nuci macinate sau taiate
  • - 250 g zahar
  • - 1 lingurita praf scortisoara
  • - 1 lingurita pudra ghimbir (optional)
  • - 250 g morcov razuit
  • - 150 ml ulei
  • - praf de sare
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 gr merisoare
  • - 1/2 lingura cacao

Mod de preparare

Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.


 Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase.


Adaugam scortisoara, pudra de ghimbir si galbenusurile. Omogenizam bine. Galbenusurile se pot bate usor cu o furculita, inainte de a fi adaugate in spuma de albusuri.


Merisoarele le amestecam cu morcovul si cu nuca.


In spuma de albusuri, adaugam treptat faina, praful de copt, uleiul si morcovul care deja este amestecat cu merisoarele si cu nucile taiate grosier.


Omogenizam bine si turnam in tava de chec ¾ din compozitie.


In restul compozitiei, adaugam ½ lingura cacao neagra si amestecam.


Pe mijlocul tavii de chec, turnam amestecul cu cacao si dam tava la cuptorul incins pentru 30 minute .


 


 


 


 

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Mi-a placut foarte mult cum aratau gogosarii lui Merisor in sos de mustar, asa ca am zis ca e musai sa fac si eu, chiar daca...

Gogosari in sos de mustar cu otet
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.