Chec cu Glazura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -300 g zahar
  • -50 g cacao
  • -150 ml lapte
  • -4 galbenusuri
  • -175 g faina
  • -2 lingurite rom
  • -1 plic vanilie
  • -1 praf de copt
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -4 albusuri

Mod de preparare

Intr-o cratita, se pune untul, zaharul, cacaua, laptele, romul, vanilia, la foc slab, amestecandu-se, pana da in clocot.
Se ia vasul de pe foc. Se scot 5 linguri din compozitie (care se pun deoparte) si se lasa sa se racoreasca.

Se adauga la amestecul din cratita galbenusurile, faina, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si albusurile batute spuma.
Se tapeteaza o forma de chec cu unt si faina in care se toarna amestecul, apoi se da la cuptorul incins, la foc potrivit.

Cand este copt si frumos rumenit, se scoate din forma cat este cald, se unge cu compozitia pastrata si se lasa sa se raceasca.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.