Casuta din Turta Dulce I

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru turta dulce:
  • 400 gr faina
  • 50 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 2 oua - am folosit un alt tip de faina si cred ca un ou ar fi fost de ajuns
  • 1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml) 3/4 cup zahar
  • 1 lingurita de ghimbir
  • proaspat ras
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi
  • 1/4 lingurita nucsoara Kotanyi
  • 1 lingurita scortisoara Kotanyi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru glazura regala:
  • 2 albusuri
  • la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
  • 330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus) 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

Mod de preparare

Aveti nevoie de aluat de turta dulce, glazura regala si bombonele pentru decor. Cautati pe google " gingerbread house template" ca sa gasiti marimile pentru casuta. Va dau aici un exemplu cum arata, dar nu acesta e cel folosit de mine. Se taie din carton sau se pot trasa pe aluat cu liniarul si taia cu varful unui cutit.

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora.

Se scoate din frigider si se intinde o foaie, pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute, depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Am avut de 6 bucati la casuta plus usa.

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura.

Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic, altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider, se va inmuia. Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Acum trecem la asamblat. o sa se mai darame peretii, dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari, asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta, daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca. La acoperis, folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.

Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta, va fi mult mai usor. Lipiti intai peretii, dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele, nuci, migdale, prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.

Glazura poate fi colorata, puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati. Am folosit un posh pentru a aplica glazura.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.