Capsune cu Biscuiti Sable si Syllabub cu Citrice

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru biscuiti:
  • 100 g faina de grau alba
  • 70 g unt nesarat (82%)
  • 60 g zahar brun pudra
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 galbenusuri ecologice
  • Pentru coulis:
  • 250 g capsune
  • 40 g zahar pudra
  • Pentru syllabub:
  • 40 g zahar brun pudra
  • 1/4 lingurita coaja de portocala ecologica rasa fin
  • 2 linguri de suc de portocala proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 linguri suc de lamaie proaspat stors
  • 300 ml smantana pentru frisca; sa nu fie vegetala
  • felii de capsune

Mod de preparare

Intr-un blender pulsati 4-5 secunde faina, zaharul, coaja de lamaie, apoi puneti untul si galbenusurile. Continuati sa pulsati pana cand se formeaza un aluat moale. Presarati putina faina pe o suprafata si pe aluat si formati intr-o bila. Inveliti aceasta in folie alimentara si tineti in frigider o jumatate de ora.

Intre timp pentru coulis puneti in blender capsunele (250 g), zaharul pudra (40g) si pulsati pana obtineti o pasta fina. Strecurati aceasta apoi acoperiti cu folie alimentara si lasati la rece.

Intr-un bol mic amestecati sucul si coaja de citrice, zaharul pudra (40 g). In alt bol bateti smantana pentru frisca iar cand are 'varfuri' moi. Puneti amestecul de citrice cu zahar si continuati sa bateti frisca pana cand aceasta este gata (varfuri tari). Acoperiti si acest bol si puneti la rece.

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Scoateti aluatul din frigider. Presarati faina pe o suprafata si pe aluat. Intindeti aluatul cu grija la o grosime de 0. 5 cm. Taiati biscuitii in forme dupa plac. Transferatii intr-o tava cu hartie de copt si tineti la cuptor intre 6-8 minute.

Lasati apoi sa raceasca complet. Pentru o servire mai practica puneti pe fiecare biscuite frisca, felii de capsune si coulis. Optional garnisiti cu frunze de menta. Pentru o prezentare ca in poze puneti pe un biscuite frisca, aranjati in picioare pe margini felii de capsune. Pe un alt biscuite puneti putina frisca apoi aranjati peste celalalt biscuite.

Puneti coulis langa biscuiti pe farfurie si garnisiti cu frunze de menta si zahar pudra.

Ps: Asamblati ingredientele doar inainte de servire.
Portii: in functie de marimea aleasa a biscuitilor

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...