Intr-un blender pulsati 4-5 secunde faina, zaharul, coaja de lamaie, apoi puneti untul si galbenusurile. Continuati sa pulsati pana cand se formeaza un aluat moale. Presarati putina faina pe o suprafata si pe aluat si formati intr-o bila. Inveliti aceasta in folie alimentara si tineti in frigider o jumatate de ora.
Intre timp pentru coulis puneti in blender capsunele (250 g), zaharul pudra (40g) si pulsati pana obtineti o pasta fina. Strecurati aceasta apoi acoperiti cu folie alimentara si lasati la rece.
Intr-un bol mic amestecati sucul si coaja de citrice, zaharul pudra (40 g). In alt bol bateti smantana pentru frisca iar cand are 'varfuri' moi. Puneti amestecul de citrice cu zahar si continuati sa bateti frisca pana cand aceasta este gata (varfuri tari). Acoperiti si acest bol si puneti la rece.
Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Scoateti aluatul din frigider. Presarati faina pe o suprafata si pe aluat. Intindeti aluatul cu grija la o grosime de 0. 5 cm. Taiati biscuitii in forme dupa plac. Transferatii intr-o tava cu hartie de copt si tineti la cuptor intre 6-8 minute.
Lasati apoi sa raceasca complet. Pentru o servire mai practica puneti pe fiecare biscuite frisca, felii de capsune si coulis. Optional garnisiti cu frunze de menta. Pentru o prezentare ca in poze puneti pe un biscuite frisca, aranjati in picioare pe margini felii de capsune. Pe un alt biscuite puneti putina frisca apoi aranjati peste celalalt biscuite.
Puneti coulis langa biscuiti pe farfurie si garnisiti cu frunze de menta si zahar pudra.
Ps: Asamblati ingredientele doar inainte de servire.
Portii: in functie de marimea aleasa a biscuitilor
Pastele chiar nu erau pe lista mea, dar de cand mi-am cumparat o carte de bucate al unui chef renumit din Grecia, mi-am...
Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovleceiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj