Candy Cane Cookies

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt moale
  • 120 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta migdale
  • 350 g faina
  • colorant rosu

Mod de preparare

Mi-a placut reteta asta foarte mult, sunt identice la bastoanele de caramele pentru Craciun sunt si delicioase si de efect pe masa de sarbatori.

Pentru a pregati aluatul avem nevoie de un robot, eu am folosit mixerul cu paletele pentru aluat pe care nu le-am folosit niciodata. A fost o idee buna, a iesit perfect.

Intr-un castron se pune untul moale taiat bucati si se mixeaza bine pana devine spumos dupa care se adauga zaharul pudra si se mixeaza bine mai intai la viteza mica sa se incorporeze zaharul, dupa care marim viteza pana se omogenizeaza bine. Se pun galbenusurile si se mixeaza, esenta vanilie, esenta migdale si la urma faina cernuta. Se face un aluat nu prea tare.

Se imparte in doua, si jumatate se coloreaza cu colorant rosu tot cu mixerul, sa nu ne murdarim mainile, daca folosim colorant lichid se mai adauga un pic de faina pana la consistenta dorita. Dupa care se pun in pungi si se dau la frigider pentru 1 ora. Cand aluatul e tare se fac suluri care se unesc intre ele si se formeaza bastonul. Se pun pe hartie de copt in tava si se coc la 190 grade pentru 10 min maxim nu trebuie sa se coloreze.

Spor la treaba si sarbatori fericite!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Tanu-Motanu

În aşteptarea nepoţilor mei, le-am pregătit o surpriză dulce: un tort-motănel, cu blat de nucă, bine...

Desert tort Tanu-Motanu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj