Budinca de Prune si Citrice cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg prune (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 3 linguri zahar
  • sucul de la doua portocale
  • sucul unei lamai
  • 550 ml apa
  • 180 g gris
  • 6 albusuri
  • Apoi:
  • 1 l lapte
  • jumatate baton vanilie sau 3 pliculete zahar vaniliant
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 galbenusuri

Mod de preparare

Se pun prunele taiate in jumatate la fiert (fara samburi) impreuna cu sucurile de citrice si cele 3 linguri de zahar si se fierb 10 minute, dupa care se puen grisul in ploaie amestecand. Se mai fierbe inca 4 minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia calda (nu foarte fierbinte)

Apoi:
850 ml lapte se clocotesc impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si 150 ml lapte. Se pune apoi (amestecand bine) in laptele care clocoteste si se lasa pe foc mic, mic, pana cand da un clocot. Se prinde de fundul oalei f usor daca nu se amesteca energic si in continuu.
Ambele amestecuri se racesc si se servesc impreuna, la o temperatura mai mica decat cea a camerei (undeva pe la 14 grade cred ca e perfect)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.