Budinca de Prune si Citrice cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg prune (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 3 linguri zahar
  • sucul de la doua portocale
  • sucul unei lamai
  • 550 ml apa
  • 180 g gris
  • 6 albusuri
  • Apoi:
  • 1 l lapte
  • jumatate baton vanilie sau 3 pliculete zahar vaniliant
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 galbenusuri

Mod de preparare

Se pun prunele taiate in jumatate la fiert (fara samburi) impreuna cu sucurile de citrice si cele 3 linguri de zahar si se fierb 10 minute, dupa care se puen grisul in ploaie amestecand. Se mai fierbe inca 4 minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia calda (nu foarte fierbinte)

Apoi:
850 ml lapte se clocotesc impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si 150 ml lapte. Se pune apoi (amestecand bine) in laptele care clocoteste si se lasa pe foc mic, mic, pana cand da un clocot. Se prinde de fundul oalei f usor daca nu se amesteca energic si in continuu.
Ambele amestecuri se racesc si se servesc impreuna, la o temperatura mai mica decat cea a camerei (undeva pe la 14 grade cred ca e perfect)

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi cu usturoi verde si naut

Retete  de post economice

Cartofi cu usturoi verde si naut
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.