Adaugati zaharul si orezul in vasul cu laptele cald de pe foc si fierbeti in continuare, amestecand, pana ce orezul este facut si laptele aproape in intregime absorbit. Dati deoparte, puneti aromele si lasati la racit, acoperit.
Intre timp, frecati spuma galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc si zaharul este dizolvat, adaugati esenta de vanilie, inglobati faina si amidonul, apoi subtiati cu laptele usor caldut.
Fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Dati vasul deoparte, acoperiti cu folie alimentara si lasati la racit. Opriti putina crema pentru servit.
Inglobati crema de vanilie in orez amestecand cu grija, prin rasturnare, sa nu sfaramati boabele de orez, apoi turnati in pahare sau cupe. Decorati fiecare portie cu crema pusa deoparte, pudrati cu scortisoara si dati la rece pentru cel putin 1 ora inainte de a fi servita.
Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti