Budinca cu fidea si branza de vaci

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fidea Barilla
  • 150 g smantana 20%
  • 1 kg branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g stafide
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • zahar pudra pentru pudrat budinca

Mod de preparare

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.
Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare.

Punem fideaua intr-un vas mai incapator si adaugam rand pe rand(amestecand de fiecare data usor)smantana,branza de vaci,coaja rasa de lamaie,esenta de rom,ouale,zaharul ,laptele si stafidele.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 30 cm)cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Batem bine cele 2 oua si le rasturnam peste budinca.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, timp de circa 30 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca in tava,apoi pudram cu zahar pudra si mai apoi taiem.

Se poate servi atat calda cat si rece,cu dulceata,cu frisca sau pur si simplu ca atare.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde

Sa aud eu comentarii ca de unde ceapa si usturoi verde acum... :P Ete ca reteta e mai expirata.. da` daca n-am timp domne`,...

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj