- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr; 
 - Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare; 
 - Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou; 
 - Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat; 
 - Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor; 
 - Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare; 
 - Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă; 
 - Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;
 - In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.