Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic, împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.
Mixăm oule cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.
Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.
La sfârșit, se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.
Spaghete bolognese- reteta videoEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj