Briose cu ghimbir si portocala

Portii
12
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 linguri ghimbir proaspăt ras;
  • - 2 linguri de coajă de portocală proaspăt rasă;
  • - 50 ml suc de portocală;
  • - 200 g zahăr;
  • - 3 ouă;
  • - 250 ml chefir;
  • - 350 g făină;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 1 praf de sare;

Mod de preparare

Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic, împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.
Mixăm oule cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.
Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.
La sfârșit, se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.