Briose cu dovlecel si cafea

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -150 gr dovlecel razuit
  • -130 gr faina
  • -50 gr tarate ovaz
  • -110 gr zahar
  • -100 gr nuca
  • -2 oua
  • -100 ml ulei
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1lingurita cafea solubila
  • -30 ml apa calduta
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.
Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.
Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier.
Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta.

Faina impreuna cu taratele de ovaz, cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul le amestecam intr-un bol.
Spargem ouale, adaugam cafeaua dizolvata si omogenizam. La final, punem nucile si dovlecelul razuit, dar nestors. Dovlecelul il adaugam asa cum este, cu tot cu sucul pe care il lasa. Daca vi se pare ca este prea moale, atunci mai puteti adauga 1-2 linguri de faina.
Punem in formele de briose aluatul si le coacem in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand trec testul scobitorii, in jur de 20 minute.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.