Briose cu dovleac

Portii
8
Timp pregatire
130 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru briose
  • 175 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 75 g smantana
  • 60 ml ulei
  • 160 ml lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 1/4 dovleac copt
  • zahar pudra dupa gust
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate mica de unt. Puneti ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul; amestecati pana ingredientele se combina bine, se poate folosi mixerul. Adaugati incet laptele si amestecati continuu. Veti avea un aluat mai lichid, nu va faceti griji asa trebuie sa fie.

Umpleti formele de briose pana la jumatate cu aluat, preincalziti cuptorul la 180 de grade C, coaceti 20 minute si faceti testul scobitori daca s-au copt; daca nu sunt gata, mai lasati-le 2 minute la copt si testati din nou. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se lasa la racit.

Mod de preparare crema

Se coace la cuptor jumatate de dovleac, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-un vas se pune branza mascarpone si se amesteca cu mixerul. Se adauga treptat scortisoara si zaharul pudra si cate o lingura de dovleac copt; se verifica compzitia inainte de a adauga mai mult dovleac. deoarece poate deveni prea moale, scortisoara si zaharul pudra se pune dupa gust. Se orneaza briosele cu crema de mascarpone si dovleac.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

Tiramisu reţetă originală Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj