Bomboane de Gutui (pasta de Gutui Sau Chitonag)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 400 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • nuci pisate un pumn bun
  • cuisoare praf dupa gust

Mod de preparare

Se culeg si se spala gutuile. Se taie in patru si se pun la fiert in apa cat sa le cuprinda. Se poate adauga si cateva mere cretesti.

Se lasa sa fierba pana se inmoaie astefel incat sa le patrunda bine furculita. Se trec prin sita, se paseaza. La fiecare 1 kg de gutui fierte (ce rezulta dupa pasirare) se adauga zaharul (400 g) precum si zeama de lamaie.

Se pun din nou la fiert, se amesteca mereu si se tin pe foc pana se leaga. Se adauga nucile tocate si se mai fierbe putin. Cand este bine legat, se rastoarna pe un fund de lemn udat bine, se intinde cu un cutit, intr-un strat gros de 1 cm. Se acopera cu un tifon si la loc uscat, bine ventilat se se usuce. Cand s-a uscat, se taie romburi, se pudreaza cu zahar praf si se pastreaza in cutii de tabla mai multe vreme.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj