Bomboane de Ciocolata Alba si Portocale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 370 gr ciocolata alba
  • 100 ml lapte de frisca
  • 50 ml lichior de portocale
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Se pune laptele de frisca la incalzit impreuna cu ciocolata alba, rupta in bucatele. Intre timp se masoara lichiorul, se rade coaja de portocala. Cand s-a topit ciocolata, se adauga lichiorul si coaja de portocala, se amesteca bine dupa care se pune intr-un vas, se acopera si se lasa la frigider pana se ingroasa si se poate modela usor. Eu am tinut peste noapte.

Cand ciocolata este destul de groasa, se pune zaharul la caramelizat. Cand are culoarea coniacului, se ia de pe foc si se pune pe o tava care a fost unsa cu ulei. Se lasa la racit, dupa care se sparge in bucatele fine.
Se ia cu lingurita apoi din ciocolata alba, se fac bilute, se tavalesc prin zaharul caramelizat, se pun in chese si se dau la frigider pana in momentul servirii.

Se pun pe felii de portocale uscate si se servesc

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...