Bomboane cu Visine din Visinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 12 linguri cu nuca macinata;
  • - 10 linguri cu biscuiti pisati;
  • - 10 linguri cu zahar pudra;
  • - 2 linguri cu cacao;
  • - 2 linguri cu esenta de rom;
  • - 50 gr de unt;
  • - 100 ml lapte;
  • - 2 linguri cu zahar tos;
  • - 1 pahar cu visine

Mod de preparare

Bun gasit!
Astazi doresc sa va impartasesc o reteta foarte draga mie - bomboane cu visine din visinata. Aceasta reteta am pregatit-o pentru prima data la scoala la asa numita ora de atelier (la acele ore de atelier scolar am invatat ce inseamna munca in echipa, am devenit mai creativi si mai inventivi).

Aceasta este reteta originala asa cum o am de la scoala. Incepem cu visinele, le scoatem samburii cat mai delicat ca ele sa ramana intregi si le lasam la scurs. In prealabil cernem zaharul pudra si pudra de cacao.

Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati si pudra de cacao (in cazul meu pudra de roscove). Laptele se adauga cat sa umezeasca compozitia.

Se fac forme rotunde, punem la mijloc visina si modelam de marimea unei bomboane. Apoi se rostogolesc prin zaharul tos si se dau la rece sa se aseze si sa se intareasca.
Se servesc cu mare pofta!
*Eu nu am folosit cacao - am pus 2 linguri cu praf de roscove si am redus cantitatea de zahar pudra la jumatate. De asemenea nu am pus nici esenta de rom.

**Daca se intampla sa nu aveti visine din visinata sau vreti sa faceti bombonici si pentru copii optati pentru cele din compot. Am preparat si asa reteta si a fost buna de nu a mai ramas nimic din bombonici.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Chec cu portocale şi fructe de pădure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj