Bomboane cu Nuca de Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de cocos
  • 625 ml de smintina dulce
  • 250 g de miere de salcim
  • 5 pliculete de vanilina (un plic are 0 5 grame)
  • 200g de zahar pudra
  • 5 lingurite de rom
  • migdale curatate

Mod de preparare

Aducem la punctul de fierbere smintina, zaharul cu vanilina si mierea.

Adaugam faina de cocos (cocosul ras) si amestecind mereu mai fierbem inca 5 minute. Adaugam romul si lasam sa se raceasca.

Cind s-a racit punem pt jumatate de ora in congelator. Daca amestecul nu e destul de consistent mai adaugam un pic de cocos. Cu mina facem bilutze, in centru punem cite o migdala, le invirtim in miini ca sa obtinem o bila uniforma si apoi le tavalim prin cocos si le asezam in hirtiute pt bomboane.

Bomboanele se conserva in frigider.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face...

Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.