Bomboane cu Nuca de Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de cocos
  • 625 ml de smintina dulce
  • 250 g de miere de salcim
  • 5 pliculete de vanilina (un plic are 0 5 grame)
  • 200g de zahar pudra
  • 5 lingurite de rom
  • migdale curatate

Mod de preparare

Aducem la punctul de fierbere smintina, zaharul cu vanilina si mierea.

Adaugam faina de cocos (cocosul ras) si amestecind mereu mai fierbem inca 5 minute. Adaugam romul si lasam sa se raceasca.

Cind s-a racit punem pt jumatate de ora in congelator. Daca amestecul nu e destul de consistent mai adaugam un pic de cocos. Cu mina facem bilutze, in centru punem cite o migdala, le invirtim in miini ca sa obtinem o bila uniforma si apoi le tavalim prin cocos si le asezam in hirtiute pt bomboane.

Bomboanele se conserva in frigider.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.