Boabe de Porumb Fiert - Dulcele Copilariei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 stiuleti de porumb uscat (pastrat din toamna)
  • zahar dupa gust (miere sau sare, dupa preferinta)
  • nuci (optional)
  • scortisoara (optional)
  • sare dupa preferinta

Mod de preparare

Cum se fierbe porumbul cand vrei sa fie un desert simplu, cu gust de copilarie.
Deci, boabele se indeparteaza de pe stiuleti, se spala bine de tot si se pun intr-un vas cu apa peste noapte.

Se inderateaza de pe suprafata apei toate urmele de impuritati a[parute dupa inmuiere. a doua zi se pun intr-un vas mai mare se acopere cu apa, sa treaca cu 4 palmi bune peste si se pun la fiert pentru aproximativ doua ore.

Daca se foloseste oala minune (kukta) atunci timpul de fierbere se reduce la jumatate). Porumbul se fierbe la foc mic si in ultimele 10 minute de fierbere se adauga un praf de sare si putin zahar. Boabele sant fierte cand sant "inflorite".

Se serveste in cupe cu zahar sau miere dupa gust. Unora le place sa il serveasca cu unt topit si cu sare. Eu il prefer cu miere de albine si cu nuci deasupra dar uneori imi facea placere sa mananc si cu sare. Cand se amesteca cu miere/zahar, sucul scurs din boabe se poate bea ... e tare bun.

Nu e un desert complicat, nu e sofisticat, dar e tocmai bun in zilele de post de peste an. Pentru cei carora le place porumbul fiert, spun eu ca este bine venit si in anotimpul rece nu numai in perioada verii si a toamnei.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...