Boabe de Porumb Fiert - Dulcele Copilariei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 stiuleti de porumb uscat (pastrat din toamna)
  • zahar dupa gust (miere sau sare, dupa preferinta)
  • nuci (optional)
  • scortisoara (optional)
  • sare dupa preferinta

Mod de preparare

Cum se fierbe porumbul cand vrei sa fie un desert simplu, cu gust de copilarie.
Deci, boabele se indeparteaza de pe stiuleti, se spala bine de tot si se pun intr-un vas cu apa peste noapte.

Se inderateaza de pe suprafata apei toate urmele de impuritati a[parute dupa inmuiere. a doua zi se pun intr-un vas mai mare se acopere cu apa, sa treaca cu 4 palmi bune peste si se pun la fiert pentru aproximativ doua ore.

Daca se foloseste oala minune (kukta) atunci timpul de fierbere se reduce la jumatate). Porumbul se fierbe la foc mic si in ultimele 10 minute de fierbere se adauga un praf de sare si putin zahar. Boabele sant fierte cand sant "inflorite".

Se serveste in cupe cu zahar sau miere dupa gust. Unora le place sa il serveasca cu unt topit si cu sare. Eu il prefer cu miere de albine si cu nuci deasupra dar uneori imi facea placere sa mananc si cu sare. Cand se amesteca cu miere/zahar, sucul scurs din boabe se poate bea ... e tare bun.

Nu e un desert complicat, nu e sofisticat, dar e tocmai bun in zilele de post de peste an. Pentru cei carora le place porumbul fiert, spun eu ca este bine venit si in anotimpul rece nu numai in perioada verii si a toamnei.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si fructe confiate

Foarte usor de facut si foarte buna!

Prajitura cu iaurt si fructe confiate
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura