Biscuiti Nasturi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Albi:
  • 225 gr faina
  • 75 gr zahar pudra (eu am pus tos)
  • 150 gr unt/margarina
  • 1 galbenus
  • coaja rasa de portocala
  • Maro:
  • 200 gr faina
  • 25 gr cacao amara
  • 75 gr zahar
  • 150 gr unt/margarina
  • 1 galbenus
  • arome

Mod de preparare

Aluatul alb l-am impartit in 2 si in jumatate am adaugat 1 lingura de alune macinate... se pot pune si nuci macinate sau cocos dezhidratat.

Se fac bile de aluat si se pun in folie transparenta la frigider pt cca 30 min. Se scoate cite putin cit e necesar pt a intinde o foaie si a taia forme pt o tava.

Rezulta diferite dimensiuni de cercuri folosind pahare de tuica, dopuri sau cum am folosit eu un degetar pe care il folosesc numai la bucatarie sa tai cercul interior la biscuiti.

Cercul intern nu se taie de tot, doar se preseaza sa se dea forma, iar pt gauri folositi o scobitoare.

Se pot taia si patrate, romburi, fiecare da friu liber fantaziei.
Ies cca 25*5-6 tavi (deci peste 130 bucati..) taiati cu paharul de tuica.

Se coc pe hirtie de copt in cuptorul incins dinainte la 180C (mediu) cca 10 min. Atentie ca se ard repede!

Se pastreaza in cutia de metal sau in borcan de sticla.

Se pot face si alte culori daca folositi coloranti alimentari.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de legume cu quinoa alba si branza

In ultima perioadă salatele nu au lipsit din meniul nostru, iar de data aceasta am ales să prepar o Salată de legume cu...

Salata de legume cu quinoa alba si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj