Biscuiti Nasturi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Albi:
  • 225 gr faina
  • 75 gr zahar pudra (eu am pus tos)
  • 150 gr unt/margarina
  • 1 galbenus
  • coaja rasa de portocala
  • Maro:
  • 200 gr faina
  • 25 gr cacao amara
  • 75 gr zahar
  • 150 gr unt/margarina
  • 1 galbenus
  • arome

Mod de preparare

Aluatul alb l-am impartit in 2 si in jumatate am adaugat 1 lingura de alune macinate... se pot pune si nuci macinate sau cocos dezhidratat.

Se fac bile de aluat si se pun in folie transparenta la frigider pt cca 30 min. Se scoate cite putin cit e necesar pt a intinde o foaie si a taia forme pt o tava.

Rezulta diferite dimensiuni de cercuri folosind pahare de tuica, dopuri sau cum am folosit eu un degetar pe care il folosesc numai la bucatarie sa tai cercul interior la biscuiti.

Cercul intern nu se taie de tot, doar se preseaza sa se dea forma, iar pt gauri folositi o scobitoare.

Se pot taia si patrate, romburi, fiecare da friu liber fantaziei.
Ies cca 25*5-6 tavi (deci peste 130 bucati..) taiati cu paharul de tuica.

Se coc pe hirtie de copt in cuptorul incins dinainte la 180C (mediu) cca 10 min. Atentie ca se ard repede!

Se pastreaza in cutia de metal sau in borcan de sticla.

Se pot face si alte culori daca folositi coloranti alimentari.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...