Biscuiti Fragezi si Pufosi, cu Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 cup de unt (~ 160 gr)
  • 3/4 cup zahar brun (~100 gr)
  • 1 ou
  • 2 lingurite de esenta de vanilie (aici se pot modifica aromele)
  • 2 cups de faina (~ 300 gr)
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 1 cup cipsuri de ciocolata (~ 150 gr)

Mod de preparare

Cuptorul se preancalzeste la 350F (180C). Se cantaresc toate ingredientele si se pun la indemana.
Intr-un vas se amesteca impreuna untul care trebuie sa fie ceva mai moale si zaharul brun pana devine o crema pufoasa.

Se aduna de pe marginile vasului crema apoi se adauga oul si vanilia (sau ce folositi) si se amesteca in continuare. Apoi se amesteca in compozitia de mai sus faina, sarea, bicarbonatul si cipsurile de ciocolata. Se omogenizeaza bine.

Pe o tava se aranjeaza bilute mici din aluat (se aplatizeaza usor cu o furculita). Se introduc la cuptorul cald si se coc 8-10 minute sau pana prind pe margine o usoara culoare maronie. Nu se lasa mai mult in cuptor pentru ca se vor usca prea tare.

Se lasa sa se racoreasca in tava pentru 5 minute dupa care se scot pe un gratar pentru a termina procesul de racire. Se servesc simplu sau langa un pahar cu lapte, o cescuta cu cafea sau un ceai.
Sant deliciosi, se topesc efectiv in gura.

Daca folositi coaja de lamaie / portocala sau scortisoara si cuisoare in aluat, atunci trebuie cumva sa suplimentati cele 2 lingurite de lichid din reteta initiala (aroma de vanilie) cu o aroma lichida care va place pe langa cele solida care le folositi

Sunt niste biscuiti pufosi, fragezi, buni pentru un snack sau pentru o ujina usoara la scoala, pentru un pachetel de ceva dulce la un drum ceva mai lungut sau chiar pusi la pungulita si luati in parc cand mergem la plimbare sau, de ce nu, dupa scoala ceva usor in stomacel pana vine acasa mamica sau taticul si incalzeste mancarica .... sper sa va placa si sa ii pregatiti, sant sigura ca le va place copiilor.

Este o reteta versatila, in sensul ca lasa loc imaginatiei in ceia ce priveste gustul. Noi am folosit vanilie dar foarte bine se poate folosi scortisoara si cuisoare, coaja de lamaie sau de portocala, esenta de migdale sau orice alta aroma place mai mult. Gustul se va modifica in functie de aroma folosita iar textura va ramane la fel de frageda.

Se pot pregati doua portii de biscuiti si duce la gradinita/scoala atunci cand este cate o zi de nastere, o sarbatoare etc .... au priza la copii biscuitii astia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult...

Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj