Biscuiti (Fara Oua)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 100 g faina alba proaspat cernuta
  • - 30 g faina de malai
  • - 100 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei
  • - 60 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 1-2 lingurite cu lapte la temperatura camerei (laptele se adauga in functie de consistenta compozitiei obtinute insa doar daca este necesar)
  • - 1 lingurita cu esenta de vanilie

Mod de preparare

- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c (este foarte importanta pastrarea corespunzatoare a temperaturii mentionate deoarece biscuitii de aplatizeaza prea mult in perioada coacerii daca temperatura cuptorului este mai mare decat cea indicata).

- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
- Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.

- Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
- Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.

- Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
- Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).

- Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii in tava la distanta unii de altii.
-Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.

- Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.
Ingredientele mentionate anterior sunt necesare pentru aproximativ 22-24 biscuiti.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.