Biscuiti cu Anason si Bezea Acrisoara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 200 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de anason pulbere
  • Bezea:
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

1. Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar, iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit, galbenusurile, zaharul pudra si praful de anason, apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min.

Se scoate si se intinde o foaie de cca. 0,5 cm grosime din care decupam cu forma sau cu gura unui pahar, discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.

2. Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharuil pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie. Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea, apoi se da la copt cca, 20 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua.

Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20, cu usa cuptorului intredeschisa, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.