Biscuiti cu Anason si Bezea Acrisoara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 200 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de anason pulbere
  • Bezea:
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

1. Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar, iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit, galbenusurile, zaharul pudra si praful de anason, apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min.

Se scoate si se intinde o foaie de cca. 0,5 cm grosime din care decupam cu forma sau cu gura unui pahar, discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.

2. Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharuil pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie. Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea, apoi se da la copt cca, 20 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua.

Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20, cu usa cuptorului intredeschisa, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.