Bilute Dulci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • resturi de blaturi
  • crema de ciocolata sau nutella
  • fructe uscate (smochine, curmale, merisoare, cirese)
  • coconut
  • cacao
  • jeleu de gutui
  • gelatina

Mod de preparare

Resturile de blaturi, le faramitam, si le punem deoparte. Fructele uscate, daca este cazul, le taiem marunt, le amestecam si le acoperim cu rom. Le lasam asa pentru o ora. Intre timp, adaugam cacaoa peste blaturile sfaramate, amestecam.

Punem jeleul de gutui amestecat cu gelatina, la foc pana se lichefiaza si gelatina este topita. Adaugam, asa fierbinte, peste blaturi, adaugam crema de ciocolata/nutela, apoi fructele cu rom si omogenizam totul. Lasam la frigider pana se raceste compozitia si apoi formam bilute.

Le tavalim prin nuca de cocos, le punem in chese cerate si le servim reci, de la frigider sau la temperatura camerei, alaturi de un pahar mare de apa rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui in sos de ceapa

Ficatei de pui in sos de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj