* Se amesteca in bolul mixerului iaurtul si zaharul. Se adauga treptat (in 3-4 etape) grisul si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga untul topit si apoi drojdia, mixand compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se incorporeaza in compozitie migdalele maruntite.
* Amestecul obtinut se pune intr-un vas termorezistent de forma dreptunghiulara, uns in prealabil cu unt.
* Compozitia se portioneaza cu ajutorul unei spatule din plastic pentru bucatarie (eu am obtinut dupa portionare 8 portii) si se lasa se se odihneasa timp de 4 ore la temperatura camerei (eu am acoperit vasul cu un prosop pentru bucatarie)
* Se incinge cuptorul la 180 grade c. Basboosa se coace timp de aproximativ 30 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului, la foc moderat.
* Se scoate tava din cuptor, se taie din nou compozitia pe urmele taieturii initiale si se aseaza cate o migdala (cu coaja) pe fiecare portie. Se pune din nou preparatul in cuptor pana cand dobandeste la suprafata o crusta frumoasa, aurie.
* Se scoate preparatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.
* Se serveste cu sirop de lamaie preparat astfel: se incalzeste apa si se dizolva zaharul in apa; amestecul de zahar si apa se fierbe la foc mic (timp de aproximativ 3 minute pana se ingroasa); se incorporeaza zeama de lamaie apoi se ia vasul de pe foc si se lasa siropul obtinut sa se raceasca. Siropul de lamaie se adauga peste prajitura inainte de servire.
Buna! Am revenit pe site dupa mult timp, cu prima mea reteta video. Tind sa evoluez in ceea ce priveste montaj/sunet, si sunt...
Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil americanO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata