Banana Curd (Crema de Banane)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 oua
  • -250 g zahar pudra
  • -3- 4 banane coapte
  • -150 g unt, minim 80% grasime
  • -sucul si coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

Bateti ouale cu zaharul pana ce obtineti o compozitie cremoasa si zaharul este dizolvat.
Pasati bananele curatate cat de fin puteti. Incorporati-le in crema de oua, impreuna cu sucul si coaja rasa de lamaie si transferati vasul la bain- marie, la foc mediu.

Bateti in continuare pana se ingroasa crema, avand grija ca amestecul sa nu fiarba.
Luati de pe foc si inglobati repede, dar treptat si cate putin, din untul topit si racit, omogenizand bine, de fiecare data.

Lasati la racit.
Se poate consuma simpla sau se foloseste pe post de crema la diverse dulciuri.
Puteti sa o pastrati in frigider pana la 10 zile, in borcan cu capac.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...