Arici de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt arici:
  • 250gr Ciocalata fondenta maruntita
  • 250 gr ciocolata cu lapte maruntita
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de zahar tos
  • 4 linguri de rom
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 60 gr cacao amar
  • Pt decor:
  • 160 gr pinoli (pt a crea acele)
  • 1 cutie de smarties (pt decorarea ochilor)
  • 40 gr ciocolata cu lapte topita (pt decorarea botului)

Mod de preparare

Incepem prin a macina biscuitii. Intre timp intr-o craticioara pune la foc frisca impreuna cu zaharul, iar cand da in clocot trage de pe foc si adauga cele 2 tipuri de ciocolata maruntite si amesteca pana se topeste bine.

Incorporeaza biscuitii macinati si romul, apoi pune in frigider pt. 30 minute.

Scoate compozitia din frigider si cu ajutorul mainilor modeleaza forma unui arici (lunguiet la inceput si apoi bombat). Pulberizeaza cacaua pe corp, iar pe botul imbraca-l cu ciocolata topita. Aseaza pinoli pe tot corpul, formand acele ariciului.

Cu ajutorul bombonelelor colorate (eu am folosit albastre) creaza ochii, iar cu una portocalie (rosie) nasul. Da la frigider pt 3 ore.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.