Amandine - reteta de post

Portii
16
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 bucati:
  • Blat - 2 foi (tava de 23x23):
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de rom
  • 345 gr faina
  • 375 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 60 gr cacao
  • 645 ml lapte de soia caldut sau apa calduta
  • 45 ml ulei
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 140 gr zahar
  • 300 ml apa
  • Crema:
  • 400 gr margarina moale la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 60 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15-20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem blatul si-l lasat la racit. La fel procedam si cu restul de compozitie. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de sirop.

Sirop:
Intr-o craticioara, caramelizam zaharul si il stingem cu apa rece (avem grija la aburi), apoi lasam siropul la foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Adaugam la final si esenta de rom si lasam siropul la racit.

Crema:
Margarina moale o mixam cu zaharul pudra, cacaua si esenta de rom, pana cand obtinem o crema spumoasa.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem primul blat si il insiropam, adaugam crema(mai pastram cateva linguri pentru decor) pe care o nivelam bine, apoi incheiem cu al 2-lea blat pe care il insiropam. Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore pana cand crema se intareste. Scoatem prajitura si o portionam cu un cutit bine ascutit.
Glazura:
Topim margarina intr-un ibric, adaugam zaharul si cacaua si amestecam periodic. La final adaugam esenta de rom, apoi glazuram fiecare prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram amandinele cu crema pastrata, apoi le punem la frigider pana in momentul servirii.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa