Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15-20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem blatul si-l lasat la racit. La fel procedam si cu restul de compozitie. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de sirop.
Sirop:
Intr-o craticioara, caramelizam zaharul si il stingem cu apa rece (avem grija la aburi), apoi lasam siropul la foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Adaugam la final si esenta de rom si lasam siropul la racit.
Crema:
Margarina moale o mixam cu zaharul pudra, cacaua si esenta de rom, pana cand obtinem o crema spumoasa.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem primul blat si il insiropam, adaugam crema(mai pastram cateva linguri pentru decor) pe care o nivelam bine, apoi incheiem cu al 2-lea blat pe care il insiropam. Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore pana cand crema se intareste. Scoatem prajitura si o portionam cu un cutit bine ascutit.
Glazura:
Topim margarina intr-un ibric, adaugam zaharul si cacaua si amestecam periodic. La final adaugam esenta de rom, apoi glazuram fiecare prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram amandinele cu crema pastrata, apoi le punem la frigider pana in momentul servirii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.