Clatite cu dovlecei cu sos de iaurt - fragede si aromate

Clatite cu dovlecei fragede si aromate, prajite rapid si servite alaturi de un sos racoritor din iaurt cu usturoi si lamaie. O reteta simpla, de vara, ideala ca aperitiv sau gustare usoara.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii (zucchini)
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri pesmet (optional, pentru textura)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri marar sau patrunjel tocat
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit
  • Ingrediente pentru sosul de iaurt:
  • 200 g iaurt grecesc sau iaurt gras
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Sare si marar/patrunjel, dupa gust

Mod de preparare

Rade dovleceii pe razatoarea mare. Presara un praf de sare si lasa-i la scurs 15-20 minute. Apoi stoarce-i bine in maini sau intr-un prosop curat, pentru a elimina excesul de lichid. Intr-un bol mare, combina dovleceii storsi cu ouale, faina, pesmetul, ceapa, usturoiul si verdeata. Condimenteaza cu sare si piper. Daca amestecul pare prea moale, mai adauga o lingura de faina. Incinge ulei intr-o tigaie. Ia cu o lingura din compozitie si pune in tigaie, aplatizand usor. Prajeste clatitele la foc mediu, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Sosul de iaurt:
Amesteca iaurtul cu usturoiul, zeama de lamaie, sarea si verdeata. Lasa-l la frigider pana la servire. Serveste clatitele calde sau reci, alaturi de sosul racoritor de iaurt. Sunt perfecte ca aperitiv, gustare sau garnitura.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci